GBJ Bygg Väst bygger ny elmotorfabrik i Floby

Den 6 maj togs det första spadtaget för byggnationen av en ny elmotorfabrik i Floby. Byggentreprenören GBJ Bygg Väst är utvald för projektet, som innebär uppförandet av en 12 000 kvadratmeter stor lokal för 150 miljoner kronor. Bygget är en del av ett större projekt där elmotorer ska tillverkas åt Volvo Cars.

”Vi är glada och tacksamma för förtroendet och är ivriga att komma i gång med byggnationen,” säger Fredrik Dahlström, vd på GBJ Bygg Väst.

Projektet, som till en början hade en försenad start, kommer nu att genomföras i snabb takt för att möta det tighta tidsschemat. GBJ Bygg Väst kommer att arbeta intensivt för att fabriken ska stå färdig i tid. I början av mars nästa år planerar Volvo Cars att installera produktionsutrustningen, och i april-maj kommer fabriken att överlämnas.

När produktionen är i full gång beräknas fabriken tillverka upp till 300 000 elmotorer per år, vilket ställer krav på fortsatt utbildning och utveckling av personalen. Fabriken kommer att dra nytta av en arbetsstyrka på omkring 450 anställda som redan finns vid Flobyfabriken.

”Vi ser fram emot samarbetet med Fastighets AB Mösseberg och AC Floby AB,” säger Fredrik Dahlström.”

På bilden från vänster: Fredrik Dahlström vd GBJ Bygg Väst, Marcus Andersson GBJ Bygg projektchef och Tomas Thiel VD Fastighets AB Mösseberg.
På bilden från vänster: Fredrik Dahlström vd GBJ Bygg Väst, Marcus Andersson GBJ Bygg projektchef och Tomas Thiel VD Fastighets AB Mösseberg.
VD GBJ Bygg Väst
Fredrik Dahlström
E-post