GBJ Bygg och HSB Sydost satsar på hyreslägenheter i Borgholm och Hovmantorp

GBJ Bygg kommer att bygga två hyresfastigheter med HSB Sydost som köpare och förvaltare Det handlar om 32 hyreslägenheter i Borgholm och 28 hyreslägenheter i Hovmantorp. Beräknad inflyttning är under hösten 2024.

Det är med stor glädje GBJ Bygg och HSB Sydost kan meddela att vi tillsammans kommer att bygga en hyresfastighet i Borgholm, Nydala, som kommer husera 32 hyreslägenheter och i Hovmantorp, Udden, som kommer husera 28 hyreslägenheter. GBJ Bygg är totalentreprenörer och HSB Sydost köper fastigheterna utav GBJ Bygg för att sedan äga och förvalta dem. Det känns extra roligt att vi tillsammans kan starta dessa projekt trots utmaningarna som nu råder i vår omvärld. Båda parterna ser att det finns ett behov av nytt boende på orterna och är glada att möjliggöra det tillsammans. HSB Sydost ser fram emot att välkomna hyresgäster att flytta in i hyreshusen med beräknad inflyttning under hösten 2024.

– Vi är glada över att tillsammans med GBJ Bygg bidra till att möjliggöra för bostadssökande att flytta in i trevliga hyreslägenheter av hög kvalitet till senhösten 2024, säger Mårten Lindberg VD HSB Sydost.

– Att genom den en här affären kunna realisera ett hyresrättsprojekt i Borgholm och i Hovmantorp visar på handlingskraft och gott samarbete mellan våra organisationer. Det känns väldig meningsfullt för oss att kunna bidra till utveckling av dessa orter, säger Stefan Ronéus, vice VD GBJ bygg.

    Byggstart är planerad till våren 2023.