GBJ Bygg ska bygga ett unikt kvarter i Kävlinge som präglas av bykänsla och samvaro!

Nu ska Kävlinge kommun tillsammans med GBJ Bygg titta på hur Tallgården kan utvecklas till ett unikt kvarter med radhus och lägenheter som präglas av bykänsla och samvaro.

Den nya visionen för området tar fasta på platsens kulturhistoriska värde och bykänslan där alla hjälper alla. I förslaget ska den befintliga byggnaden bevaras och byggas om till ytsmarta lägenheter med en gemsamhetslokal. Framför huset byggs nya vitputsade radhus i samma stil och karaktär som huvudbyggnaden. Det blir också plats för trädgårdar, uteplatser och aktivitetsytor för samvaro och umgänge över generationsgränserna. Tanken är att bostäderna ska passa för singelhushåll, äldre par och barnfamiljer.

Per Sandberg, affärsutvecklare GBJ Bygg

  • Vi ser en stor potential i Tallgården med sitt centrala läge i byn. Här ska pensionären kunna trivas vid sidan av barnfamiljen, här ska den unga generationen kunna finna sitt första boende och här ska det nyfunna paret kunna starta sin livsresa tillsammans. Tillsammans är ett ledord som följer hela projektet, säger Per Sandberg, affärsutvecklare i Skåne för GBJ Bygg.