GBJ Bygg har vunnit markanvisningen för kvarteret Munin i Skara

GBJ Bygg bygger centrumnära bostäder i Skara

Markanvisningen på kvarteret Munin, där blå kiosken stod tidigare är nu avslutad. Kommunen har utsett att det blir GBJ bygg som får förtroendet att bygga ett trettiotal nya lägenheter på tomten vid Skaraborgsgatan i Skara.

Markanvisningen utlystes i början av sommaren och avslutades den 9 september. Därefter har de inlämnade förslagen jämförts med varandra och stämts av med kommunens kriterier och önskningar. Det vinnande förslaget inlämnades av GBJ Bostadsutveckling, som utvecklar bostadsprojekt i hela södra Sverige.

Malin Älmegran, GBJ Bostadsutveckling säger:

-Med förslaget som vi har lämnat in vill vi ska skapa centrumnära och attraktiva boendemöjligheter, både för unga vuxna som ännu inte tagit steget till egen villa, och för äldre som vill flytta till ett bekvämt boende med nära till handel, service och stadens aktiviteter.

-Vi är väldigt glada att vi har fått förtroendet av Skara kommun att bygga det här boendet som präglas av livskvalitetstänk. Samt att vi ser Skara som en mycket expansiv ort att få bygga bostäder i. Skara är ju en växande arbetsmarknadsregion, vilket är ytterligare en anledning att vi har valt att utveckla bostäder i Skara.

    Malin Älmegran fortsätter:

    Tidplanen för projektet ligger på ca 2 år från det att GBJ bygg har fått tilldelningsbeslutet till dess att det är inflyttningsklart. Alla intressenter är varmt välkomna att ringa eller maila min kollega Kerstin Andersson som sköter vår försäljning i Skara.