Massivträspecialisten GBJ Bygg är utvald att medverka i utvecklingen av Landvetter Södra

Närmare 40 bolag ville vara med och bygga den nya staden Landvetter Södra. Nu har sex byggherrar valts ut, bland dessa GBJ Bygg som har gjort sig ett namn som en av Sveriges främsta massivträbyggare.

GBJ Bygg är sannolikt det byggföretag i Sverige som hittills byggt flest lägenheter med massiv trästomme. Bland projekten finns prisbelönta byggen som Trummens Strand och kvarteret Vallen i Växjö samt Kungsängen i Jönköping. Dessutom bygger GBJ Bygg bland annat förskolor i Lerum och en skola med sim- och idrottshall i Norge – allt i massivträ. GBJ Bygg har sina rötter i småländska Växjö och är etablerat i Göteborgsområdet sedan tio år tillbaka.

För projektet Landvetter Södra avser det kommunala bolaget Landvetter Södra Utveckling AB att bilda ett konsortium som tillsammans ska utveckla ett koncept för en hållbar och mänsklig stad. GBJ Bygg är en av sex utvalda aktörer, och bolagets VD Staffan Dahlström ser fram emot samarbetet.

– Det är inte ofta man får tillfälle att bygga en ny stad från grunden. Vi tar med oss vår stora kunskap och erfarenhet med massivträ in i projektet. Vi skulle gärna vara med och bygga världens första moderna trästad!

Landvetter Södra är ett helt nytt samhälle med plats för 25 000 invånare som ska byggas i anslutning till den nya järnvägen mellan Borås och Göteborg med stopp i Landvetter. Utöver bostäder planeras även lokaler för idrott, kultur, handel och arbete.

I stadsutvecklingsprojektet Landvetter Södra kommer GBJ Bygg att samarbeta med Möller Arkitekter.

De utvalda aktörerna ska tillsammans med Härryda kommun och Landvetter Södra Utvecklings AB planera och genomföra det första utvecklingsområdet av Landvetter Södra. Utöver GBJ Bygg kommer även Riksbyggen, Serneke tillsammans med Semrén & Månsson, Skanska, Veidekke och Wallenstam att ingå konsortiet.

För mer information kontakta Fredrik Dahlström, VD GBJ Bygg Väst AB, 0735-95 80 60.


Illustration hämtad från Landvetter Södra’s webbplats. Bild: Arkitekterna Krook & Tjäder