GBJ Bygg bygger Biltemas största lager hittills

GBJ Bygg har fått uppdraget att bygga Biltemas största lager hittills. Den enorma anläggningen omfattar 83000 kvadratmeter och placeras vid E6 i Halmstad. 

Detaljhandelsjätten Biltema expanderar kraftigt just nu med många nya varuhus runtom i Sverige. Detta i sin tur kräver ny lagerkapacitet för att få logistiken att fungera. Det nya lagret i Halmstad är ett rekordprojekt både för Biltema och GBJ Bygg.

– Detta är ett extremt projekt, ett av de största lagren som byggts i Sverige någonsin. Det motsvarar ca 14 fotbollsplaner, förklarar Lars-Åke Andersson, projektledare på GBJ Bygg. 

För all byggnation samarbetar Biltema-koncernen långvarigt med ett fåtal byggföretag. GBJ Bygg har valts ut som ny samarbetspartner och bygger redan de tre nya Biltema-varuhusen i Partille, Eskilstuna och Hässleholm. Dessutom är en tillbyggnad påbörjad i Västerås.

– Med varje Biltema-projekt provas vår förmåga att bygga kostnadseffektivt och med hög kvalitet, säger Lars-Åke Andersson. Det är höga förväntningar som vi ska leva upp till. Hittills har det gått väldigt bra, vi har fått mycket beröm där särskilt våra platschefer och vår organisation lyftes fram. 

Lagret i Halmstad byggs med en stålstomme och tjockt isolerade väggblock i plåt. Nertill avslutas väggblocken med en isolerad betongsockel. Taket är konstruerat av plåt som isoleras med mineralull. Lagrets golv består av en närmast sprickfri och kostnadseffektiv vältbetong, en relativt torr betongmassa som läggs ut med asfaltsläggare och packas med vält. 

Uppvärmningen sker med bergvärme. Tack vare den kraftfulla isoleringen i väggar och tak kommer värmebehovet att vara mycket lågt. Byggnaden förses med LED-belysning för att spara ytterligare energi.

Byggstarten sker inom kort, lagret ska vara klart för inflyttning i december 2022.

För pressbilder, besök 

https://gbjbygg.se/press/gbj-b…

Presskontakt:
GBJ Bygg AB
Catharina Haglund
Telefon 0709-14 80 55, catharina.haglund@gbjbygg.se