Kv Wallqvist 10 - Elva bostadsrätter på Söder i Växjö - GBJ Bygg AB

Kv Wallqvist 10 – Elva bostadsrätter på Söder i Växjö

I korsningen Trädgårdsgatan och Tegnérgatan på Söder i Växjö har vi byggt elva bostadsrätter. Projektet är en renovering och tillbyggnad av fastigheten Wallqvist 10 som har ett perfekt läge i en lugn och vacker stadsdel med nära både till stadens puls och kommunikationer samt natur och rekreation.
Tegnérgatan på Söder i Växjö
I populära Söder har du nära till både naturen och stadens centrum. Dessutom gränsar området till två vackra sjöar; Bergundasjön intill Bokhultet, med vacker bokskog som lämpar sig utmärkt för promenader samt Växjösjön är ett populärt motionsstråk för växjöborna.
Vackert belägen bredvid Växjösjön finns den välbesökta parken Strandbjörket som är en stor lekpark. Hit kommer familjer från hela Växjö för att leka, fika i den genuina kaffestugan och mata fåglarna i den stora ankdammen. Bebyggelsen på söder är blandad och består till stor del av äldre och vackra byggnader. Det finns förskola, grundskola och gymnasium samt kvarterskrog och mataffären som har specialiserat sig på ekologiska varor.
Små och stora bostadsrätter i ett lugnt område
Wallqvist 10 är en äldre byggnad och därför är bostadsrätterna inte den andra lik. I källarplan finns en rymlig tvåa på 48 kvm med egen ingång tillsammans med förråd och gemensamhetslokal.
Plan 1 har 3 treor på 60 till 79 kvm, samtliga med egen balkong och två med eldstad i vardagsrummet. Den största trean får även egen utgång till trädgården från balkongen.
På plan 2 finns en fyra på ca 88 kvm och balkonger i två väderstreck, eldstad en rymlig entré/hall. Tvåan och trean på samma våningsplan har bägge balkong, egen tvättstuga i badrum och gott om förvaring.
På vindsplan har vi skapat 4 trevliga ettor på ca 35 kvm där samtliga har gott om förvaringsmöjligheter i kattvind. De bägge gavellägenheterna har balkong och den andra har stora fönsterpartier.