Första väggelementen monterade i massivträprojektet Arken i Växjö

I Växjö fortsätter GBJ Bygg sin massivträsatsning vid sjön Trummen. Nu har de första väggelementen monterats i kvarteret Arken, som består av två huskroppar med sammanlagt 30 lägenheter. Husen byggs intill sjön Trummen och består av bostadsrätter på 3-4 rum, med en boarea mellan 77,1 och 92,6 kvadratmeter. Samtliga har balkong eller uteplats och sjöutsikt.

Med kvarteret Arken befäster GBJ Bygg ytterligare sin ställning som massivträspecialist. Nyligen har bolagets massivträprojekt Geologen erhållit Växjö kommuns träbyggnadspris.

Husen i kvarteret Arken byggs av korslimmat massivträ. Allt virke är PEFC-certifierat vilket innebär att det kommer från ett hållbart skogsbruk. För att ytterligare minska projektets ekologiska fotavtryck transporteras de prefabricerade elementen så långt det är möjligt med tåg. Sammanlagt går det åt 1350 kubikmeter trä till Arkens stomme. 

Utöver den goda klimatbalansen ger massivträ också komfortfördelar för de boende i form av god ljud- och värmeisolering.   
Att Arken är en träbyggnation kommer också att synas på utsidan. Fasaden får tydliga inslag av träpanel.

Inflyttningen är planerad till våren/vintern 2021.

Kontakt

Vid frågor kring projektet – kontakta Catharina Haglund, Tel: 0709-14 80 55 eller E-post: catharina@gbjbygg.se

För högupplösta 3D-visualiseringar vänligen kontakta Martin Ivarsson, E-post: martin.ivarsson@gbjbygg.se

Länk till projektets sida: https://www.gbjbygg.se/projekt/brf-arken-nyproduktion-av-bostadsratter-i-massivtra-vid-sjon-trummen-i-vaxjo/

Brf Arken - Sjönära bostadsrätter i Växjö
3D-visualisering
Brf Arken - Sjönära bostadsrätter i Växjö
3D-visualisering
Fotograf Martin Ivarsson